Fyrslaget

Arrangemanget har genomförts i Borås sedan 2019. Det är en tävling för tremannalag. I dagsläget är fem klubbar med i projektet: Karlstad Croquet Club, Skara Krocketsällskap, Win & Tonic Croquet Club, Poseidon Croquet Club och Borås Krocketsällskap.

Från och med 2021 kommer Västsvenska Krocketfederationen att vara medarrangör.

Thomas KC Sandström, Pål Nilsson och Mattias Vainio vann Fyrslaget 2021 för Karlstad Croquet.

Turnering för tremannalag

Tävlingsupplägg

Som namnet Fyrslaget avslöjar deltar fyra lag (tre spelare i varje) i tävlingen. Den genomförs som en cup där två lag seedas. Det resulterar i fyra lagmatcher: två semifinaler, sedan final och spel om tredje pris. Disciplinen är golfkrocket.

I lagmatcherna möter alla spelare i ett lag samtliga spelare i motståndarlaget. Det blir tre matcher per person, sammanlagt nio i lagmatchen. Även en dubbel ingår, så en lagmatch kan alltså sluta 5-5. Skulle detta hända avgör antalet bågpassager vilket lag som vunnit. 

Till tävlingen hör också en individuell del. Alla spelare gör ju sex matcher under den dag tävlingen anordnas. Den spelare som gjort bäst ifrån sig i dessa räknas som vinnare. Även en tvåa och en trea medaljeras.

Fyrslaget 2021

Till finalen 2021 har Karlstad Croquet Club, Borås Krocketsällskap och Skara Krocketsällskap kvalificerat sig. De kom etta, tvåa och trea då turneringen senast genomfördes. Fyran Poseidon Croquet Club har också kvalificerat sig, för något kvalspel mot Win & Tonic Croquet Club (Falkenberg) blir det inte i år.

Fyrslaget arrangeras lördagen den 11 september, på Kransmossens IP i Borås. Finalspelet skulle kunna ske på två fullskaliga banor, med double banking. Det ligger i linje med Västsvenska Krocketfederationens önskan att rankingpoäng ska delas ut i de tävlingar där organisationen är medarrangör. 

Tidigare resultat

2019

LAG: 1. Karlstad Croquet Club 2. Skara Krocketsällskap 3. Borås Krocketsällskap 4. Win & Tonic Croquet Club (w.o.)
SINGEL: 1. Thomas KC Sandström (Karlstad CC) 2. Per Thomas Sandström (Karlstad CC) 3. Mathias Johansson (Skara KS)

2020

LAG: 1. Karlstad Croquet Club 2. Borås Krocketsällskap 3. Skara Krocketsällskap 4. Poseidon Croquet Club
SINGEL: 1. Erik Svensson (Skara KS) 2. Anders Elfström (Karlstad CC) 3. Mattias Vainio (Karlstad CC)

2021

LAG: 1. Karlstad Croquet Club 2. Borås Krocketsällskap 3. Skara Krocketsällskap 4. Poseidon Croquet Club
SINGEL: 1. Mathias Johansson (Skara KS) 2. Mattias Vainio (Karlstad CC) 3. Peter Grönborg (Borås KS)

Uppdaterad 2021-09-11