Tävlingar

Thomas KC Sandström, Per Thomas Sandström och Pål Nilsson.

Västsvenska Krocketfederationen arrangerar inte nödvändigtvis turneringar på egen hand. Det sker i samarbete med de klubbar som är medlemmar i organisationen.

Under 2021 kommer fyra tävlingar att anordnas tillsammans med Borås Krocketsällskap, delvis för att den föreningen har tillgång till två fullskaliga banor. De finns på Kransmossens IP, i kommundelen Trandared, i södra Borås.

Projekt under säsongen 2021

Rankingtävlingar

Ambitionen är att så många matcher som möjligt ska spelas på fullskaliga banor. Tanken är nämligen att de turneringar som Västsvenska Krocketfederationen är med och arrangerar ska ge rankingpoäng. Ett bra exempel på det är Kransmossen Open.

En förutsättning för att rankingpoäng ska kunna fördelas är att banorna mäter 32 meter (35 yards) gånger 25,60 meter (28 yards). Till detta kommer godkända bågar och klot med rätt vikt, med mera. Spelarna uppmuntras att anamma vit klädkod.

Läs mer om den träning och det förarbete som bedrivs inom ramen för projektet Winter Cup. I huvudmenyn på denna webbplats finns underval med länkar till de tävlingar som kommer att arrangeras nästa år.

Framtidsplaner

Västsvenska Krocketfederationen vill medverka till att seriespel organiseras i vår del av landet. Vi går in som medarrangör till Borås Krocketsällskap i projektet Fyrslaget. Vi tar över huvudansvaret för Harrison Cup, som den föreningen introducerat. Båda dessa tävlingar är för lag.

På sikt hoppas vi kunna initiera serietävlingar för fyramannalag, på det sätt som sker i England. Borås Krocketsällskap har testat detta i vänskapsmatcher mot Win & Tonic Croquet Club och Poseidon Croquet Club. Formatet lämpar sig utmärkt väl för matcher som genomförs under en dag.

En inspirationskälla för Västsvenska Krocketfederationen är Southern Croquet Federation. Det är en regional organisation som arrangerar seriespel och allehanda krocketturneringar i södra England.

Uppdaterad 2020-12-18