Utrustning

Krocketklubbor finns i en mängd olika utföranden.

Försäljare bosatta i Sverige

Klubbor brukar vara det enda en spelare behöver köpa för egen räkning. Klot, bågar och pinnar tillhandahålls vanligtvis av den klubb där den aktive är verksam. Det är inte nödvändigt att söka sig utomlands för att få tag på kvalificerad utrustning.

Göran Norberg i Haninge

Vill man exempelvis ha prisvärda klubbor av hög kvalitet går det numera utmärkt att kontakta Göran Norberg i Haninge. Han gjorde en uppmärksammad insats som instruktör i TV4 förra året och är lite av grossist. Han tar emot beställningar utifrån kundens önskemål. En leverans sägs ta upp till två veckor, men ofta går det snabbare.

Göran Norberg rekommenderar att den som köper klubba också inhandlar fyra klot och ett par bågar i enkelt format (11 mm). Innan säsongen börjar kommer dessa att säljas som ett ”träningspaket”. Priset för fyra klot lär vara mindre än 1.000 kronor. Dessa är förvisso plastigare och lite hårdare än championship-klot men håller ”regulation size and weight”.

All nödvändig information om Göran Norbergs verksamhet finns samlad på shop.krocketutrustning.se.

Jan-Åke Lundberg i Kalmar

En annan flitigt anlitad försäljare av utrustning är Jan-Åke Lundberg i Kalmar. Han har tillverkat grejer för spelformen svensk krocket sedan 2001 och hör dessutom till landets bästa spelare. Inför köp av klubbor går det alltid att diskutera utförandet med honom. Klubbhuvudets format kan anpassas, liksom skaftets längd.

Hans klubbor med huvuden av delrin är enormt slitstarka. Det finns spelare som använt dem i 20 år, utan att reflektera över att byta. Klubbor för SM-bruk kostar cirka 500 kronor. En bra sak är att de går att använda även för disciplinerna golfkrocket och engelsk krocket. Det har klubbar som arrangerar event för tillfälliga gäster upptäckt.

All nödvändig information om Jan-Åke Lundbergs verksamhet finns samlad på www.krocketspel.se.


Jan-Åke Lundberg, tillverkare.
Göran Norberg, grossist.

NOT: Vill du informera dig om vilka möjligheter det finns att hitta utrustning på den internationella marknaden? Ett besök på Oxford Croquets webbplats rekommenderas.

Uppdaterad 2021-02-25