Västsvenska Cupen

Idén med att arrangera rankingtävlingar kommer ursprungligen från Karlstad Croquet Club. Ända sedan 2017 har spelare från den föreningen varit i Borås och tävlat.

Varför vara på fyra short croquet-banor när vi med samma tävlingsupplägg istället kan använda två fullsize-banor, med double banking?

För då skulle det bli möjligt att dela ut rankingpoäng till deltagarna, sa Thomas KC Sandström och hans klubbkamrater.

Västsvenska Cupen är den första tävling som den Västsvenska Krocketfederationen introducerat och är huvudansvarig för. På fotot uttrycker de första medaljörerna sin glädje i det vackra höstvädret: Michael Schollin (2:a), Ivar Rasmussen (1:a) och Thomas Wingren (3:a)

Ny rankingtävling introduceras

Anton Kamne är tävlingsledare

Det argument som spelarna i Karlstad Croquet Club framförde är starkt. Det får en extra stor tyngd eftersom det kommer från just dem, personer som rest långt. De skulle få större utbyte av sin resa om de fick med sig rankingpoäng hem… Dessutom kan en tävling med rankingstatus möjligen locka fler elitspelare att anmäla sig.

Av betydelse är det intresse som tävlingsledaren Anton Kamne visat för projektet. I arbetet med Winter Cup lärde han sig hur tävlingar av det här slaget ska dokumenteras. Det är i de samtal han haft med Peter Grönborg, sportchef i Borås Krocketsällskap, som planerna för säsongen 2021 växte fram.

Representanter från tre klubbar

Efter framgången med Kransmossen Open som anordnades i våras arrangerades söndag 26 september Västsvenska Cupen. Erfarenheterna från KO låg till grund för VC, vilken således genomfördes på ungefär samma sätt. Det blev alltså spel på två fullskaliga banor, med Dawson-klot och double banking.

Spelare från Win & Tonic Croquet Club, Poseidon Croquet Club och Borås Krocketsällskap ställde upp med spelare. Tävlingen var dimensionerad för tolv deltagare. Den arrangerades i Borås men nästa år kan den komma att genomföras i Halmstad.

Resultat

2021

1. Ivar Rasmussen (Borås Krocketsällskap) 2. Michael Schollin (Win & Tonic Croquet Club) 3. Thomas Wingren (Borås Krocketsällskap) 4. Björn Kamne (Poseidon Croquet Club)

Uppdaterad 2021-09-26